Vrugteslaai met kaas

Hier is ‘n lekker variasie van ‘n gewone vrugteslaai – vrugteslaai met kaas!

4 porsies

Bestanddele

VRUGTESLAAI
1 pak aarbeie, gehalveer
1 pynappel, geskil en in blokke gesny
paar vars lietsjies, afgeskil
1 tros groen druiwe
15 ml (1 e) strooisuiker
paar mentblaartjies
SOUS
bietjie olyfolie
2 uie, gekap
5 ml (1 t) vars knoffel, gekap
250 g (1 pakkie) spek, in blokkies gesny
60 ml (4 e) wit balsemieke asyn
10 ml (2 t) suiker
30 ml (2 e) vars pietersielie, gekap
swartpeper
GEBRAAIDE KAAS
600 g haloumikaas, in dik repe gesny
80 g (1 pakkie) vars roketblare

Metode

  1. Vrugteslaai Skep vrugte in mengbak en roer suiker en mentblaartjies by. Plaas in yskas tot benodig.
  2. Sous Verhit olie en soteer uie en knoffel tot sag.
  3. Voeg oorblywende bestanddele by en soteer vir nog drie minute oor matige hitte. Hou eenkant.
  4. Gebraaide kaas Verhit braaipan en braai haloumi vinnig aan albei kante tot ligbruin.
  5. Skep gebraaide haloumi by sous.
  6. Skep vrugteslaai op helfte van bord. Pak roketblare op ander helfte van bord en sit gebraaide kaas bo-op.
  7. Sit dadelik voor.

Send this to a friend