Grondboontjiebeesvleisroerbraai

Jy hoef nie dié week oor aandete kop te krap nie. Hier is ‘n maklike resepte vir die besige weeksaande

4 porsies

Bestanddele

60 ml (¼ k) gladde grondboontjiebotter
15 ml (1 e) heuning
15 ml (1 e) sojasous
15–30 ml (1–2 e) kookwater
knypie rooipeper
bietjie olie
1 ui, in ringetjies gesny
1 knoffelhuisie, gekneus en gekap
2 wortels, geskil en in dun repies gesny
600 g beesvleisrepies

Metode

  1. Meng grondboontjiebotter, heuning, sojasous, kookwater en rooipeper en hou eenkant.
  2. Verhit bietjie olie en braai ui, knoffel en wortels. Hou eenkant.
  3. Verhit nog bietjie olie en braai beesvleisrepies op hoë hitte tot bruin.
  4. Roer uiemengsel en grondboontjiebottersous by beesvleisrepies. As dit te droog lyk, voeg nog kookwater by.
  5. Sit warm saam met rys voor.

Send this to a friend