Romerige blomkoolsop | Vrouekeur

Romerige blomkoolsop

Hierdie romerige blomkoolsop is heerlik soos die dae kouer word

4 porsies

Bestanddele

bietjie olie
1 ui, gekap
1 prei, in skyfies gesny
5 ml (1 t) vars knoffel, gekap
1 ℓ water
2 hoenderaftrekselblokkies
4 middelslag-aartappels, geskil en in blokkies gesny
1 kop blomkool, in blommetjies gebreek
250 ml (1 k) room
5 ml (1 t) suurlemoensap
sout en peper na smaak

MAAK OOK: Spek-en-tamatie-sop

Metode

  1. Verhit olie en soteer uie, preie en knoffel tot sag.
  2. Voeg water, aftrekselblokkies en aartappels by uimengsel.
  3. Verhit tot kookpunt. Wanneer vloeistof begin borrel, draai hitte laer en prut vir 10 minute oor matige hitte.
  4. Gooi blomkool by en prut 30 minute oor matige hitte tot sag.
  5. Verpulp tot glad.
  6. Giet sop terug in kastrol. Roer room, suurlemoensap, sout en peper by.
  7. Verhit tot warm, maar nie kokend nie.
  8. Sit warm voor.

Send this to a friend