Broccoli-en-kaas-sop | Vrouekeur

Broccoli-en-kaas-sop

Broccoli-en-kaas-sop

Hou jouself warm hierdie heerlike broccoli-en-kaas-sop!

 4–6 porsies

Bestandele

100 g botter
1 ui, gekap
2 wortels, in blokkies gesny
1 groot kop broccoli, in
stukkies gebreek
60 ml (¼ k) koekmeel
500 ml (2 k) hoenderaftreksel
500 ml (2 k) melk
5 ml (1 t) knoffelsout
1 vars tiemietakkie
2 50 ml (1 k) gerasperde
cheddarkaas

Probeer ook hierdie Romerige blomkoolsop

Metode

  1. Smelt botter en soteer ui daarin tot sag.
  2. Voeg groente by en soteer verder.
  3. Voeg koekmeel by en roer tot alles geabsorbeer is.
  4. Meng aftreksel en melk en roer bietjie van die vloeistof by groente.
  5. Hou só aan tot vloeistof op is en daar geen klonte is nie.
  6. Bring tot kookpunt en geur met knoffelsout en tiemie.
  7. Haal van hitte af en roer kaas deur.
  8. Skep in sopbakkies en sprinkle ekstra kaas oor.
  9. Sit met broodstokkies voor.

 Wenk

Vir ’n sterker kaasgeur, gebruik parmesa

Send this to a friend